Valokuvaajien merkitys hääjuhlassa

post thumb
Valokuvaus
by Alisa/ on 16 Jun 2021

Valokuvaajien merkitys hääjuhlassa

Häät ovat perheen, ystävien ja tuttujen yhteinen sekä kaunis hetki juhlia morsiusparin rakkautta. Tässä tilaisuudessa kaksi perhettä yhdistetään ja se on epäilemättä aikuisiän merkittävin perhejuhla.

Häiden valmistelu vie kuukausia, jopa vuosia. Morsiamen haaveet prinsessapäivästä voivat syntyä jo lapsena. Tilaisuuden ympärille on kehitetty upeita teemoja, joiden avulla tärkeästä päivästä voi tehdä vieläkin erikoisemman. On hyvä muistaa, että valokuvilla muistot häistä voivat elää satoja vuosia.

Valokuvat ikuistavat häät ja muistot

Näin tärkeänä päivänä häiden kohokohtien valokuvaaminen on erityisasemassa. Hyvien valokuvien ja häävideon tärkeyttä ei ehkä ymmärretä heti häiden jälkeen. Kun häistä on kulunut 10 tai 20 vuotta, hääkuvat tuovat varmasti kyyneleen silmäkulmaan. Ne ovat sormuksien ja muistojen lisäksi ainoat asiat, jotka juhlasta ovat jääneet jäljelle. Suurimmassa osassa kodeista löytyy ainakin yksi häävalokuva, joka on laitettu kehyksin ja esille.

Hääkuvat eivät ainoastaan ole hääparille korvaamattoman tärkeitä, vaan myöhemmin niistä on iloa myös omille lapsille, lapsenlapsille ja sukulaisille. Juhlassa taltioitu otos perheen vanhimmista on varmasti oleellisin muisto seuraaville sukupolville.

Häävalokuvien budjettia kannattaa aina miettiä edellä mainitut asiat mielessä. Hyvät kuvat voivat elää satoja vuosia ja laadukkaan valokuvaajan käyttäminen maksaa rahansa takaisin pitkällä aikavälillä. Persoonallisten kuvien ottaminen itse on myös mahdollista, mutta onnistuneisiin otoksiin täytyy käyttää myös hieman kuvankäsittelyä.

Ammattivalokuvaajan hyödyt

Ammatikseen valokuvaavat käyttävät kaikkein laadukkaimpia kameroita, joita markkinoilla on. He ymmärtävät, miten monimutkaiset välineet toimivat. Ammattikameroissa on tuhansia erilaisia säätöjä ja huomattavasti enemmän kuin älypuhelimien kameroissa. On myös tärkeää muistaa, että niiden oppiminen vie pitkän ajan.

Kameroiden lisäksi valokuvaajalla pitää olla hyvä käsitys valotuksesta ja sopivista paikoista, joissa kuvata. Päivänvalo on valokuvaajan paras työkaveri, kun taas aamuinen valo on mystistä. Päivällä auringonvalo voi muistuttaa jo studio-olosuhteita. Iltaisin ennen pimenemistä on niin kutsuttu sininen hetki, jolloin luonto ja ympäristö ovat täynnä sinisen vivahteita ja auringon tilalla taivaalla näkyy kuu. Sininen hetki onkin suosittu aika ottaa hääkuvia.

Ammattivalokuvaajat osaavat valokuvaamisen lisäksi kuvankäsittelyn. Ammattilaisen silmillä he pystyvät valikoimaan objektiivisemmin parhaimmat kuvat ja muokata niitä taitavasti hääparin toiveiden mukaiseksi. Lisäksi kuvankäsittelyohjelmat tarjoavat rajattomasti mahdollisuuksia.

Vinkkejä ja ideoita onnistuneeseen hääkuvaukseen

Normaalin erillisen studiokuvauksen tai luonnossa tapahtuvan hääparin kuvauksen lisäksi ammattikuvaajien paketteihin kuuluu muitakin kuvia. Ammattivalokuvaaja onkin yleensä hääparin käytössä koko juhlapäivän ajan.

Kuvia voidaan ottaa häiden valmisteluista, kuten morsiamen meikkauksesta ja kampaajalla käynnistä, sulhasen valmisteluista ja häätilan koristelusta ja niitä voidaan lisätä hääalbumiin. Valmisteluissa kuviin voidaan saada vangittua persoonallisempia ja koskettavimpia hetkiä.

Kirkossa tapahtuva vihkiminen on kaikille avoin tapahtuma ja yleensä suurin osa vieraista ottaa valokuvia juuri tältä hetkeltä. Valokuvaajan kanssa voidaan sopia erilaisista kuvakulmista, mutta papilta on tärkeää kysyä, mikä on sopivaa.

Iltajuhlan kuvaukseen voi liittää videokuvauksen kuvien lisäksi, mutta valokuvaajalla täytyy olla tieto illan ohjelmasta. Parhaat kuvat otetaan erikoisimmista kuvakulmista.

Ammattikuvaajilla on koulutuksen ja työkokemuksen kautta kerääntynyt vankka kokemus ja tietotaito juuri niistä oikeista kuvista. Jokaisella valokuvaajalla on oma tyylinsä kuvata ja muokata kuvia. Ennen häitä kannattaa käydä läpi useiden kuvaajien aikaisempaa työtä ja vertailla heitä sen mukaan, kuinka lähellä kukin on omaa visiota.

Ammattikuvauksen kulut

Ammattikuvaajat tarjoavat yleensä hääpaketin, johon sisältyy hääjuhlan kuvaus, kirkossa kuvaus ja hääpotretti. Yllä mainituista lisäkuvauksista esimerkiksi häiden valmisteluista maksetaan enemmän.

Hääpakettien hinta vaihtelee 300 eurosta 1500 euroon. Jos kuvaajan halutaan olevan hääpäivänä mukana aamusta iltaan, voi kuvaukselle tulla hintaa 700 eurosta 2000 euroon asti ja nimekkäimmät kuvaajat voivat veloittaa jopa enemmän. Joka budjetille löytyy siis vaihtoehtoja.