Valokuvaajan palkkaaminen erilaisiin tilaisuuksiin

post thumb
Valokuvaus
by Alisa/ on 15 May 2021

Valokuvaajan palkkaaminen erilaisiin tilaisuuksiin

Moni ottaa valokuvia itse, mutta jossakin tilanteessa oma taito ei riitä kuvaukseen tai itsellään ei ole mahdollisuutta ottaa otoksia. Näissä tapauksissa tarvitaan ammattikuvaajan apua. On olemassa monia tilaisuuksia, joihin monet tilaavat valokuvaajan. Kyseessä voi olla juhla tai sitten muuten tärkeä tapahtuma, josta täytyy saada taltioitua muistoja.

Ammattikuvaajalla tärkeä osa häissä

Monelle tulee varmasti ammattivalokuvauksen käytöstä mieleen häät, joissa käytetäänkin usein valokuvaajan apua. Ainakin lähes jokainen pari käy ottamassa hääkuvan studiolla tai se otetaan jossain muualla, jossa saadaan hääparista hyviä kuvia. Sen lisäksi voidaan tilata kuvaaja ikuistamaan myös vihkiminen ja sen jälkeiset hääjuhlat.

Moni laittaa häihin paljon rahaa. Sen takia ei kannata säästellä siitä asiasta, josta jää hyviä muistoja talteen. On toki mahdollista, että pari voi pyytää jotain vierasta kuvaamaan. Jos hän ei kuitenkaan ole ammattilainen, ei voi kuvitella, että kuvista tulee sellaisia kuin itse haluaa. Vieras ei voi myöskään nauttia tilaisuudesta vieraana, vaan hän joutuu olemaan häiden ajan kameran toisella puolella vaativassa tehtävässä. Siksi on parasta tilata häihin ammattilainen kuvaamaan saadakseen sellaisia kuvia, joita juuri haluaa.

Muut perinteiset juhlakuvaukset

Monissa muissakin juhlissa kuin häissä voidaan hyödyntää ammattikuvaajan apua. Häät eivät nimittäin ole ainoa juhla, josta halutaan muistoja. Muita ikimuistoisia juhlia ovat esimerkiksi ristiäiset, rippijuhlat, syntymäpäivät ja monet muut juhlat. Kun ammattilainen hoitaa kuvauksen, on otoksissa kaikki niin kuin pitää. Ammattilainen osaa ottaa kuvia oikealla hetkellä ja hän osaa valmistautua kuvaamiseen oikein. Kuvien ottamisessa täytyy osata huomioida moni asia, jotta otoksissa on esimerkiksi tarpeeksi valoa ja se tulee oikeasta suunnasta.

Monessa juhlassa on suuri joukko koolla. Siellä voi olla vaikkapa koko suku ja heistä on mukava saada myös yhteiskuva. Kun kuvaaja ottaa kuvan, ei sitä tarvitse kenenkään muun olla ottamassa ja jäädä itse pois kuvasta. Valokuvaajalla on myös aikaa olla ottamassa otoksia monesta eri hetkestä. Jos itse ottaa kuvia, ei todennäköisesti ehdi olla taltioimassa niitä monessa paikassa – ainakaan, jos aikomus on tehdä muutakin kuin vain kuvata tapahtumia. Juhlat voivat jäädä itselle osittain kokematta, jos aikoo ikuistaa muistikortille kaiken tärkeän.

Ylioppilasjuhlat ja muut valmistujaisjuhlat

Ylioppilaaksi valmistuminen on myös tärkeä hetki elämässä ja samoin moni muukin tilaisuus, jossa on saanut valmiiksi jonkin tutkinnon. Nekin ovat hyviä juhlan aiheita, joista halutaan muistoja. Lähes jokainen ylioppilas haluaa itsestään vähintään ylioppilaskuvan ja moni käy otattamassa sellaisen valokuvausliikkeessä.

Ylioppilaskuva kuuluu ainakin niihin yleisimpiin kuviin, joita ammattikuvaajat ottavat. On kuitenkin harvinaisempaa, että kuvaaja tilataan myös ylioppilasjuhliin. Se ei ole kuitenkaan huono idea, koska tässäkin tilaisuudessa on aiheita, jotka halutaan kuvien kautta jäävän muistoihin. Ylioppilasjuhlien lisäksi on monia muitakin valmistumiseen liittyviä tilaisuuksia, joissa voidaan käyttää kuvaajan apua ihan samalla tavalla kuin ylioppilasjuhlissakin.

Yritystilaisuudet

Yrityksiin liittyviä kuvauksia ei voi jättää mainitsematta, sillä kuvaajaa tarvitaan monissa yritystilaisuuksissa. Näitä kuvia voidaan tarvita moneen eri asiaan yhtiön toiminnassa. Ja kun ne on ottanut ammattilainen, annetaan niiden avulla hyvä kuva yrityksestä ja heidän omasta ammattitaidostaan.

Yhtiöt tarvitsevat ammattikuvajaa mainoskuvia varten, brändien luomisessa, lehtikuvauksissa ja monissa yritysjuhlissa. Jos yrityksellä on tuotteita, niistäkin voidaan tarvita tuotekuvia. Jos niitä on tarkoitus laittaa nettikauppaan myyntiin, ammattilaisen ottamat kuvat myyvät varmasti paremmin kuin ne olisi otettu itse. Lisäksi firman henkilöstöstä tarvitaan kuvia moneen eri tarkoitukseen ja niissäkin on hyvä käyttää ammattikuvaajaa.