Miten rahoittaa uudet valokuvauslaitteet?

post thumb
Valokuvaus
by Alisa/ on 15 Jul 2021

Miten rahoittaa uudet valokuvauslaitteet?

Jos valokuvaus kiinnostaa, usein kannattaa aloittaa uusi harrastus edullisilla tai käytettyinä ostetuilla laitteilla. Lajiin pääsee sisään melko huokoisilla hankinnoilla, sillä perusjärjestelmäkameroita on ostettavissa muutamilla satasilla. Jos valokuvauskärpänen kuitenkin puree toden teolla, nälkä laadukkaampiin laitteisiin kasvaa jatkuvasti. Mitä tehokkaammat putket ja parempi kamera ovat ostoslistalla, sitä enemmän täytyy olla myös rahaa panostaa harrastukseen. Nyt mietimmekin, mitä voi tehdä, jos tarvittavaa likviditeettiä ei ole.

Käytettynä hankitut laitteet edullisempia

Valokuvaajan tulee punnita hankintansa tarkkaan. Täytyy miettiä, mitä todella tarvitsee – erilaisia objektiiveja, kamerarunkoja vai lisäsalamoita. Kun on päättänyt tarvittavat hankinnat, voidaan aloittaa hintojen ja ominaisuuksien vertailu. Kameraliikkeissä pääset näkemään tuotteet kädestä pitäen ja tutustumaan niihin ammattilaisten opastuksella. Internetin hyvä puoli taas on hintojen vertailtavuus ja monesti myös huokeammat hinnat.

Jos budjetti ei kestä uusien laitteiden hankintaa, kannattaa pitää silmällä käytettyjen laitteiden myynti-ilmoituksia. Niitä myyvät kameraliikkeet, verkkokaupat ja yksityiset henkilöt erilaisilla myyntipalstoilla. Tarjontaa löytyy etenkin, jos on aikaa odottaa oikean laitteen tulemista käytettyjen tavaroiden markkinoille. Erityisesti käytettyjä kameralaitteita kannattaa hankkia silloin, jos ei ole varma lisälaitteen tarpeellisuudesta omassa valokuvausharrastuksessa. Edullisilla tuotteilla on helppo testata ja tarvittaessa panostaa myöhemmin uuteen vastaavaan.

Jos budjetti on tiukka, rahaa uusiin valokuvalaitteisiin voi hankkia myös itse myymällä omaa kalustoaan käytettynä toisille harrastajille. Myös sosiaalisessa mediassa löytyy sopivia myyntiryhmiä käytettyjen kameratuotteiden myymiseen, joten ostaja löytyy varmasti.

Luottoa ulkopuolisilta lähteiltä

Kameratuotteiden myynti on siirtynyt pitkälti verkkoon nykypäivänä. Verkkokaupoille on ominaista tarjota paljon erilaisia maksutapoja luottokorteista rahoitukseen. Jos siis kaipaat rahoitusta uusien laitteiden hankintaan, verkkokauppojen maksuvaihtoehtoja kannattaa hyödyntää. Jos omistat jo luottokortin, voit maksaa halutessasi sen avulla valtaosassa verkkokaupoista. Monet tarjoavat myös isojen rahoitusyhtiöiden tarjoamia laskuja, joissa voit saada jopa korotonta maksuaikaa 12-36 kuukaudeksi isommille hankinnoille. Toisinaan rahoitettuihin laskuihin sisältyy kuitenkin korko ja tilinhoitokustannukset.

Jos budjetti on suuri, lainan hakeminen rahoituslaitokselta voi olla hyvä ajatus. Jos luottotietosi ovat kunnossa ja palkka- tai muita tuloja on säännöllisesti etkä elä yli varojesi, lainan maksamisen ei pitäisi tuottaa ongelmaa. Rahoitusyhtiöt myöntävät kulutusluottoja asiakkailleen useinkin ja summat vaihtelevat suuresti. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kulutusluottojen korot ovat esimerkiksi asuntolainan korkoja suuremmat.

Pikavipit kannattavat väliaikaisessa likviditettivajeessa

Rahoitusta tarjoavat myös erilaiset pikavippiyritykset. Ne ovat hyvä tapa silloin, kun sinulla on väliaikainen luoton tarve. Pikalainan etuna on sen nopeus. Silloin ei arvioida ollenkaan asiakkaan maksukykyä tulojen suhteen, vain luottotiedot tarkistetaan. Voit lähettää tekstiviestin tai tehdä hakemuksen netissä. Laina myönnetään parhaimmillaan minuuteissa, usein kuitenkin muutaman tunnin kuluessa.

Pikavippi kannattaa erityisesti silloin, kun sinulla on hetkellinen rahoitustarve. Jos esimerkiksi olet vaihtanut juuri työpaikkaa ja palkanmaksussa on siitä syystä katko, voi pikalaina auttaa budjettivajetta tehokkaasti, kunhan vain muistat maksaa lainan takaisin seuraavasti tilistä!

Säästä tai hanki lisätuloja valokuvaamalla

Jos valokuvaamisesta on tullut tärkeä harrastus, kannattaa alkaa säästää vähitellen rahaa uusia hankintoja varten. Rahojen säästäminen ja jopa maltillinen sijoittaminen kannattaa, vaikka uutta laitehankintaa ei vielä ole edes tiedossa. Kun varoja laittaa vähitellen sukanvarteen, on uusien varusteiden hankkiminen jatkossa vaivatonta.

Toisille rakas harrastus muuttuu myös sivutyöksi – tai jopa kokopäiväiseksi uraksi. Voit siis rahoittaa harrastustasi myös kuvaamalla esimerkiksi perhepotretteja tai taltioida sukujuhlia. Tuttavista ja sukulaisista on helppoa aloittaa ja hyvien valokuvaajien maine leviää yleensä ketterästi kuulopuheiden perusteella. Asiakaskunta voi siis laajentua nopeastikin.